aanmelden
RCF C Max 4112 en MZ8060
Passieve tweewegspeaker & digitale matrixmixer
Merknieuws 14-07-2017
Je zou de dag van vandaag, tussen de talloze actieve luidsprekersystemen en hoogtechnologische DSP’s, haast vergeten dat er nog passieve speakers bestaan ook. Warme luidsprekerbakker RCF denkt nog aan die bijna nostalgische formule… Met de C Max 4112 zet RCF een professionele passieve tweewegspeaker op de markt, die door de tuning, en mits opgesteld naast muren, geen extra sub ter ondersteuning nodig heeft.
door: Hans Lauwens

Het betreft een 12”/1” combinatie ontwikkeld voor kwaliteitsvol nearfield gebruik, een gedetailleerde stemweergave en een uiterst stabiele klank, zelfs op hogere volumes.

RCF introduceert ook de HD line mk4. Als je iets goed doet, moet je daar op verder bouwen, zal men in Italië gedacht hebben. Vandaar de vierde generatie… Als blikvanger de HD 32-A mk4. Een actieve tweewegspeaker in kunststofbehuizing, die een max spl van 131 dB kan neerzetten. Mede verantwoordelijk daarvoor is de nieuw ontwikkelde ND840 compressiedriver. De 3” voice coil laat een crossoverpunt toe op 700 Hz, waardoor quasi het volledige bereik van een stem door de driver kan worden weergegeven. Vernieuwingen bij de vierde generatie HD speakers zijn onder andere nieuw ontwikkelde drivers, een herwerkte grille en Firphase processing.

Nog een RCF nieuwsje? De MZ8060 is een 8x6 digitale matrixmixer (foto boven), die gebruik maakt van het RCF RDNet DSP platform. De MZ8060 biedt 8 mic/line inputs met fantoomvoeding en volledige processing. Verder beschikt het toestel over 6 hi-level gebalanceerde outputs die je kan routen, eveneens met volledige processing, 10 programmeerbare logic inputs en 6 logic outputs.

www.rcf.it