aanmelden
Serious Sound Sessions video's van Abbey Road Institute Amsterdam
Masterclasses van topengineers Matt Wiggins en Ali Staton
Muzieknieuws 28-06-2018
Abbey Road Institute in Amsterdam is begonnen aan een serie Serious Sound Sessions: masterclasses van vooraanstaande engineers die je op YouTube kan bekijken. Hieronder kun je de eerste, zeer uitgebreide, masterclassvideo’s met Matt Wiggins en Ali Staton zien.

door: Redactie

Matt Wiggins is een Engelse mixing- en recording engineer en producer in de UK, werkte in de Miloco Studios, waar hij samenwerkte met producers als Paul Epworth, Ben Hillier en Spike Stent.
Met Epworth maakte hij in studio The Church het Paul McCartney album 'NEW', Adele's bekroonde 'Skyfall' en de Foster the People plaat 'Supermodel'. Daarnaast werkte hij voor U2, The Stone Roses, Lorde, London Grammar en The Horrors. Recentelijk heeft hij zijn eigen studio Strongroom opgezet.

Zijn masterclass draagt de titel "Mixing & Creative Decision Making": hoe bereid hij zich voor op een mixsessie, wat is zijn benadering van mixen en produceren en hoe heeft hij zijn creatieve beslissingen genomen tijdens het hele proces?  

Matt Wiggins - Mixing & Creative Decision Making - deel 1

Matt Wiggins - Mixing & Creative Decision Making - deel 2


Ali Staton is een Engelse mixing-engineer en producer. Na vier jaar de huisengineer te zijn geweest voor Island Records, waar hij werkte aan invloedrijke albums voor artiesten als Tricky, Lewis Taylor, Pulp en PJ Harvey, werd hij freelancer en werkte met Madonna, Seal, Razorlight, Lamb en Rufus Wainwright,

In zijn masterclass met de titel ‘Deconstructing the Mix’ demonstreert hij zijn visie met de single 'Keep Me Around' van Turbinemeters. Welke tools / plug-ins heeft hij gebruikt, hoe heeft hij ze toegepast, wat is zijn benadering van mixen? Een inspirerende masterclass, met een zeer interessant en breed perspectief op het creatieve proces vanuit het oogpunt van engineer/producer.

Ali Staton - Deconstructing the Mix - deel 1

Ali Staton - Deconstructing the Mix - deel 2

Ali Staton - Deconstructing the Mix - deel 3

 

 Abonneren op het YouTube-kanaal Serious Sound Sessions? Klik hier

Meer informatie over Abbey Road Institute Amsterdam? Klik hier
PS 10 juli is er Open Dag!