aanmelden
Vierde generatie KRK Rokit studiomonitors - de G4-serie
De kleinste voor 199 euro, de grote drieweg voor 549 euro
Merknieuws 27-09-2019
De Rokit serie studiomonitors is al jarenlang erg populair. KRK blijft met de kreet ‘it is Rokit science’ steeds sleutelen aan de modellen en zo zijn ze bij de vierde generatie aangekomen. De G4 uitvoering van de populaire Rokits heeft natuurlijk nog steeds de kenmerkende gele conussen, maar verder is er van alles verbeterd aan de 4 Rokitmodellen.
door: Redactie

Zo zijn nu bijvoorbeeld ook de tweeterconussen uitgevoerd in geel Kevlar. Er is er een dsp ingebouwd met 25 eq settings die je via het ingebouwde lcd schermpje of via een app kunt kiezen en bijregelen. Hiermee kun je de weergave aanpassen aan de akoestiek, plaatsing of de combinatie met een subwoofer optimaliseren. De geintegreerde ISO-foam pads zorgen voor ontkoppeling van het oppervlak waarop de Rokits staan en er zijn nieuwe Class-D versterkers voor de Rokit's ontwikkeld. Een ingebouwde brick-wall limiter beschermt de speakers tegen opblazen.

Behalve in de bekende zwarte uitvoering kun je de Rokit ook in wit en zilver krijgen.

De kleinste KKRP5G4 kost 199 euro, de grote drieweg KKRP103G4 gaat voor 549 euro over de toonbank.

Meer informatie

KRK Audio Tools app
Met de gratis KRK Audio Tools app is het mogelijk om je KRK Rokit G4 speakers perfect af te stemmen op je luisterruimte en om de opstelling en aansluiting van alle monitors te controleren.
Vijf functies werken met alle monitors, de EQ Recommendation Tools is speciaal voor de Rokit G4 serie. Hierbij wordt pink noise voor een meting in je luisterruimte gebruikt, waarna de app je vertelt welke G4 EQ preset je het beste kunt selecteren.
Spectrum RTA is een analyzer, met Level Meter zorg je voor een gelijke output van de speakers, Monitor Align assisteert je bij de optimale opstelling. Verder is er nog Polarity om de fase te controleren en Delay voor time-alignment in een multi-speaker setup.
KRK Audio Tools app is een gratis download voor iOS en Android

Meer informatie