aanmelden
IK Multimedia iLoud Precision
Zelfcalibrerende nearfield monitors
02-09-2022
Met hun kleine iLoud MTM en Micro monitors wist IK Multimedia een uitstekende indruk te maken. Nu hebben ze deze serie dsp monitors uitgebreid met 3 grotere modellen.
door:

De iLoud monitor bestaat al een tijdje. In onze multitest van compacte desktop monitors was Sander van der Heide  zeer onder de indruk van deze kleine en relatief betaalbare monitor. Sterke punten van de bestaande en de nieuwe iLoud's zijn de ingebouwde dsp en de bijbehorende calibratiesoftware.

De nieuwe iLouds hebben de toevoeging Precision' gekregen en er zijn 3 modellen, Precision 5 met 5' woofer en de 6 met een 6,5" woofer, beide met 30mm tweeter, klasse-D eindversterkers, xlr/jack inputs, levelknop, eq regelaars en baspoort achterop. De Precision MTM heeft twee 5" woofers en een krachtiger versterker voor extra power en levert een strakker 'point source' stereobeeld.

Uiteraard hebben dze alledrie het ARC calibratiesysteem ingebouwd. Sluit de bijgeleverde meetmicrofoon aan en binnen luttele seconden zoeken de Precisions de meest neutrale instelling op. je hebt dus geen externe software of computer nodig. Er is wel een bijbehorende X-Monitor app die kan assisteren bij de calibratie maar waarmee je ook de weergave kunt finetunen naar eigen voorkeur. Via de regelaars op de achterzijde kun je overigens eveneens de instellingen bijregelen.

Het aardige van X-Monitor is dat het ook de weergave van 20 studio- en hifispeakers kan emuleren.

Bij de iLoud Precision krijg je 4 Isolation Pods waarmee je de speaker kunt 'ontkoppelen' van de tafel e.d. waar ze op staan. Als optie is er een Remote Control voor 70 euro.

iLoud Precision 5 €899.99 (5" Woofer + 1.5" Tweeter, 135W RMS)

iLoud Precision 6 €999.99 (6.5" Woofer + 1.5" Tweeter, 150W RMS)

iLoud Precision MTM €1,199.99 (2 x 5" Woofers + 1.5" Tweeter, 175W RMS)

meer informatie