aanmelden
Nieuwe Lucas Nano sets van HK-Audio
302, 305 FX en 605 FX
Merknieuws 22-02-2018
HK Audio heeft in de voorbije decennia hun stempel gedrukt op ontwikkelingen binnen de audio-sector. Om zo’n soort ‘referentiestatus’ te bereiken, moet je als fabrikant aan een paar voorwaarden voldoen. In de eerste plaats moet je kwaliteit neerzetten. Designs moeten vernieuwend overkomen, je moet rekening houden met de noden van de gebruikers, met de concurrentie, je moet een voorbeeldige service leveren én je moet vooral het prijskaartje zo laag mogelijk houden. Laten we stellen dat HK goed aan die voorwaarden voldoet.
door:

door Hans Lauwens

Binnen de immens populaire Lucas Nano serie werden onlangs drie nieuwe telgen voorgesteld. Of telgjes, moet ik eigenlijk zeggen, want door het uiterst compacte design kan je ze haast in je broekzak opbergen. Vroeger zouen we wat lacherig hebben gedaan over zulke kleine modellen, maar tegenwoordig is het al lang niet meer ‘hoe groter hoe beter’. De dag van vandaag streeft men naar kleine oplossingen die grootse prestaties leveren. De nieuwe Lucas Nano’s zijn daar een mooi voorbeeld van. 

De 302 en 305 FX
Nieuw in het gamma zijn de 302, 305 FX en 605 FX. Iedere set bestaat uit een actieve subwoofer en twee mini-satellietjes. De sats kunnen in de sub zelf worden getransporteerd. In de sub werkt een 8” speakertje bij de Lucas Nano 302 en 305 FX. Voor de satjes werd voor een 3,5” breedbandspeakertje gekozen.

Het verschil tussen de beide nieuwkomers is het ingebouwde mengpaneeltje. De Nano 302 doet het met een stereo-ingang waarop een mengpaneel of een bron (bijvoorbeeld gsm, tablet, laptop) kan worden ingeprikt. De Nano 305 FX beschikt over een uitgebreider intern mengpaneel met drie combi ingangen, bluetooth en regelbare effecten. Verder zijn de specificaties van de beide systemen identiek. Een goede 10 kg per set, 750W peak power, Celestion componenten etc. 

De 605 FX
De Lucas Nano 605 FX kreeg hetzelfde mengpaneel ingebouwd als de 305 FX, maar is wat ruimer bemeten. In de sub werkt een 10” woofer. De satellietjes zijn voorzien van 4,5” speakertjes en 1” tweetertjes. Eveneens Celestion. Drie handige setjes die combineerbaar en uitbreidbaar zijn. Makkelijk te hanteren en intuïtief te bedienen. 


Binnenkort gaan we de Nano 305 FX aan de tand voelen. We kijken al uit naar de test! 

De Lucas Nano's zijn ideaal voor gebruik door singer-songwriters, kleine band-optredens, en keyboardentertainers. Zie de video voor alle gebruiksmogelijkheden. 

Specificaties: