aanmelden
Nieuwe studiomonitors van JBL
De JBL 3-series is volledig vernieuwd als MkII
Merknieuws 17-09-2018
Vijf jaar na de introductie van de JBL 3-Series is er de Mark II opvolging. JBL kondigt de vernieuwing van de serie aan met drie nieuwe studiomonitoren: 305P MkII, 306P MkII, 308P MkII. In prijsklasse tussen de 225 en 375 euro.
door: Jean-Louis Gayet

Op de logopositie na zie je van buitenaf weinig verschil met de modellen die we vijf jaar geleden in Interface hebben getest. De aanpassingen zitten van binnen...

De waveguide van de 1" neodymium tweeter is herzien voor meer details en precisie. De speakers bieden nu ook een bredere sweet spot. De speakers zijn bij alle drie de modellen 305P MkII, 306P MkII, 308P MkII 2-weg actief. De woofer bepaalt het verschil tussen de drie modellen: 5 inch, 6 inch en 8 inch. Natuurlijk zijn ook  de class D  versterking en de footprint anders.

De woofers zijn trouwens ook vernieuwd en bieden een beter lineariteit en snellere transient response in combinatie met de “Slip Stream low-frequency port”, ofwel de opening op de achterkant. De nieuwe “Boundary EQ” zorg voor een betere weergave van de basfrequenties bij opstelling dichtbij een muur of kamerhoek.

Distributie: Audio XL, 030 2644090

www.audioxl.nl, www.jblpro.com