aanmelden
NAMM Beursnieuws - Avantone CLA-10A
Heruitgave van klassieke Yamaha NS-10 monitors met ingebouwde versterkers
Merknieuws 28-01-2019
In de jaren 80 en 90 gold de Yamaha NS-10 hifispeaker als het geheime wapen voor studiomonitoring. Yamaha maakte later een speciale studioversie de NS-10m, maar die is al lang uit productie. Avantone maakt nu een replica van deze legendarische monitor, met ingebouwde eindversterker
door: Peter Hoeks

Avantone maakte al kopieën van de Auratone Cube en de CLA-10, een kopie van de NS-10m die samen met engineer en NS-10fan Chris Lord-Alge (alias CLA) werd ontwikkeld. Van die CLA-10 presenteerde Avantone op de Namm een actieve versie, de CLA-10A. Ook dit is een exacte kopie van de Yamaha inclusief witte wooferconus en kastafwerking, maar met een ingebouwde Class AB power amp. Er is maar een versterker - dus geen bi-amping - men gebruik een klassiek wisselfilter achter de versterker om zo dicht mogelijk bij het origineel te blijven.

Als geintje en om alle variaties van de NS-10 te coveren is de CLA-10A voorzien van een VTPC knop, Variable, Tissue, Paper Control. Dit slaat op het papieren zakdoekje wat vroeger voor de tweeter van de oudere modellen werd bevestigd om het agressieve hoog wat te temperen.

De Avantone CLA-10A wordt april in de winkel verwacht en gaat $ 999,- kosten.

Meer informatie