aanmelden
Focusrite introduceert Scarlett 3rd Generation
De grootste update ooit van de Scarlett series usb interfaces
Merknieuws 02-07-2019
Na het succes van maar liefst 3 miljoen units wereldwijd verkochte exemplaren, lanceert Focusrite de Scarlett 3rd Generation series usb interfaces. De collectie bestaat uit zes verschillende modellen, voor elk wat wils dus.
door: Jean-Louis Gayet

Bij de nieuwe Scarlett 3 serie is het dynamisch bereik verhoogd van 106dB naar 111dB voor extra headroom. Dankzij de “Air” modus, bekend van de Clarett-serie, hebben alle in- en uitgangen een verbeterde signaal/ruis verhouding. Het installeren is uiterst eenvoudig dankzij een wizard die automatisch wordt geactiveerd als je de interface voor het eerst op je computer aansluit. Alle interfaces zijn nu voorzien van een usb C connector.

Van € 114,- tot € 512,-
Alle Scarlett 3 modellen zijn 24-bit/192kHz en ze zijn allemaal voorzien van topkwaliteit mic preamps van Presonus. De verschillen zitten 'm in het aantal mic/line/instrument in- en uitgangen, van 2x2 in/uit voor de kleinere Solo en de 2i2 tot 18x20 in/uit voor de grote 18i20 waarvan acht xlr mic preamp ingangen. En met prijzen variërend van € 114,- tot € 512,- zitten ze ondanks de hoge kwaliteit, in een zeer betaalbare prijsklasse.

In Interface 231, augustus-september zullen we de 18i20 testen.

Meegeleverde software
Alle Scarlett 3rd Gen worden geleverd inclusief de volgende software:

  • Ableton Live 10 Lite
  • Pro Tools First Focusrite Creative Pack
  • Softube’s Time and Tone Bundle
  • Focusrite’s Red Plug-in Suite
  • Keuze uit één van de vier XLN Audio’s Addictive Keys


Splice Sounds
Ook inbegrepen in je interface aankoop: 3 maanden gratis toegang tot de wereldvermaarde SPLICE sample library wanneer je een nieuw account aanmaakt. Splice Sounds biedt abonnees enorm veel, royaltyvrije one-shots, loops en presets, met dagelijks nieuwe releases.

De starterbundels, Scarlett Solo Studio en Scarlett 2i2 Studio zijn ook volledig geüpdatet. Hierin zitten een nieuwe interface, een vernieuwde microfoon, een vernieuwde HP60 MkIII hoofdtelefoon, plus de bijhorende kabels en software.

Bekijk op Focusrite TV videodemo's van elke interface afzonderlijk. Klik hier

Videodemo door Focusritem van de 18i20: 

Distributie: Algam Benelux, +32 33 344750

www.algambenelux.be, www.focusrite.com

Alle nieuwe types onder elkaar, Solo, 2i2, 4i4, 8i6, 18i8, 18i20: 

All Focusrite Scarlett 3rd Generation interfaces