aanmelden
Twee nieuwe Lauchpad controllers voor Live van Novation
Launchpad X & Launchpad Mini Mk3
Merknieuws 16-10-2019
Tien jaar na de komst van de originele Launchpad brengt Novation nieuwe fullsize en draagbare versies uit van de Ableton Live gridcontroller: Launchpad X en Launchpad Mini MK3. Binnenkort review! Nu alvast een introductie en demovideo's!
door: Jean-Louis Gayet

Novation verkocht in tien jaar tijd al een half miljoen Launchpads en wil met de nieuwe generatie het design en de functionaliteit naar een hoger niveau tillen, de Launchpad X en de Launchpad Mini Mk3.. 

Launchpad X
De nieuwe generatie van Novation's 64-pad Ableton Live controller heeft een slanker ontwerp dan z'n voorganger en voegt verschillende nieuwe functies toe, zoals velocity en pressure sensitivity, Note en Scale Modes, Capture MIDI, en usb-c connectivity!

Launchpad X biedt meer hands-on control dan ooit, waardoor je meer op de Launchpad zelf kan werken en minder met de computermuis.

De Launchpad X staat aan de top van de midi padcontrollers van Novation voor Live. Je kan er snel en moeiteloos clip en scenes mee lanceren, instrumenten spelen en direct transport en mixer bedienen.

De 64 velocity- en drukgevoelige rgb-pads van Launchpad X zijn de meest responsieve RGB-pads van Novation tot nu toe. De drum-en nootmodi schakelen automatisch tussen het activeren van percussieve en melodische instrumenten. De speciale Capture midi-knop betekent dat je nooit meer een idee verliest.

Dynamische noot- en schaalmodi houden je baslijnen, melodieën, akkoorden en leads perfect in toonhoogte en performance controls zoals stop, solo, mute, opname-arm, niveaus, pannen en sends zijn met een druk op de knop te bedienen.

Dankzij de usb-c-aansluiting en het ontbreken van drivers om te installeren, heeft Launchpad X alles wat je nodig hebt razendsnel binnen handbereik.

 
Launchpad X

Launchpad Mini Mk3
De Launchpad Mini is Novation’s compacte en draagbare 64 RGB pad MIDI grid controller. Het biedt je alles wat je nodig hebt om te beginnen met Ableton Live. En het past in je rugzak! 

Heldere RGB-pads passen perfect bij je clips en scenes, waardoor het gemakkelijker dan ooit is om Ableton Live-sessies te zien. Ze geven een direct tactiele toegang tot de live-controles, je kan de muis en het toetsenbord aan de kant zetten. Met de drum en note-modi kan je direct schakelen tussen het spelen van beats en melodieën.


Launchpad Mini Mk3

Novation Components
Zowel met de Launchpad X als met de Mini kan je  de midi-mappings van elk van de drie (Mini) of vier (X) aangepaste modi aanpassen met behulp van Novation Components, opdat je zo'n beetje álles kan controleren: midi cc's, note- en program-change messages versturen en zelfs rijen of kolommen als faders gebruiken.Meegeleverde software

Beide modellen worden geleverd met een uitgebreide bundel software, waaronder Ableton Live Lite, een reeks plug-ins van AAS, XLN Audio, klevgrand en Softube, plus een gratis abonnement voor twee maanden op Splice, plus een lidmaatschap van Sound Collective, waardoor eigenaren van Novation-hardware om de paar maanden een nieuwe gratis plug-in krijgen.

Distributie: Algam Benelux, +32 33 344750

www.algambenelux.be, https://novationmusic.com

Launch van de Launchpad, 15 oktober in Londen:Launchpad X in bedrijf:

 

Launchpad Mini Mk3 in bedrijf: 

Veel Tutorial video's kan je op Novation TV zien!