aanmelden
DAP Edge
Betaalbare draadloze mics
Merknieuws 26-05-2020
Anno 2020 zijn draadloze systemen voor instrumenten, zang en monitoring gemeengoed geworden, maar de aanschaf van een set vraagt meestal nog om een flinke investering. Enter DAP: het merk komt met een reeks betaalbare, draadloze microfoons en beltpacks.
door: Chris Dekker

 

De Edge-serie draadloze microfoons van DAP bevat een handheld systeem en een beltpacksysteem. De UHF True Diversity ontvanger is voorzien van een helder full colour LCD-scherm waardoor de bediening van het systeem zeer eenvoudig is.

Het belangrijkste kenmerk en het grote voordeel van de Edge-serie is de Scan-functie. Met dit kenmerk laat de Edge-ontvanger precies zien welke frequenties niet bezet zijn, zodat de gebruiker de juiste frequentie kan kiezen zonder zich zorgen te hoeven maken over eventuele storingen. Het systeem werkt tussen 606MHz en 668MHz frequenties en is daarom zeer geschikt voor gebruik in grote delen van Europa.

De handheld-unit (hoofdfoto) heeft een cardioïde condensatormicrofoon en zowel de handheld als de beltpack (foto hieronder) zijn voorzien van een OLED-display. De communicatie tussen de ontvanger en de zender met betrekking tot de frequentie, de gain, de naam van de microfoon of de groep gebeurt via een aparte infraroodverbinding.De Edge-ontvangers worden geleverd met 19" beugels, voedingsadapter en 8 identificatiestickers om de verschillende microfoons te labelen. De Edge-serie biedt optioneel een speciale ED-1-antenneverdeler en een set van 2 EUA-1 unidirectionele antennes. De Edge handheld en de beltpack zijn ook verkrijgbaar als extra accessoire.

Een compleet overzicht met prijzen vind je op onderstaande website:
een complete set met een microfoon en ontvanger (hoofdfoto) heeft een richtprijs van € 435,- .

Ga voor meer info naar Importeur Highlite International BV