aanmelden
Native Instruments Maschine+
Nieuwe Maschine werkt nu ook zonder computer
Merknieuws 09-09-2020
NI's Maschine is een uitstekende groovebox met veel mogelijkheden. De nieuwe Maschine+ kun je nu helemaal zelfstandig zonder computer gebruiken
door: Peter Hoeks

De succesvolle Maschine serie van NI werkte tot dusverre enkel in combinatie met een computer. De nieuwe Maschine+ is gebaseerd op de Maschine MK III maar heeft een ingebouwde Atom Quad-Core processor, 4GB geheugen, 32GB eMMC opslag en een op Linux gebaseerd Operating System en kan dus totaal zelfstandig als workstation functioneren.

In de studio maar natuurlijk ook bij liveshows kun je nu zonder laptop aan de slag. Hij heeft twee hi-res displays en de bekende pads en regelaars, een SD slot, wifi en twee usb poorten voor aansluiting van computers, keyboards en opslagmedia. Je krijgt er een 64GB SD-Card bij. Het bijgeleverde softwarepakket draait op de Maschine+ zelf en bevat 8 GB aan sound libraries, softsynths en sampleplayers o.m. FM8, Massive, Monark, Prism, Reaktor Factory Selection R2, Kontakt Factory Selection, Retro Machines, Raum en Phasis. Uiteraard kun je de Maschine+ ook gewoon met een computer gebruiken als controller.

Maschine+ heeft een ingebouwde 24 bit usb audio interface met twee trs in- en outputs, jack microfooningang, koptelefoonaansluiting,midi in/out en een connector voor een voetpedaal.

De behuizing is van alumium en het apparaat weegt 2,5kg

De Maschine+ kost € 1266,-.

Meer informatie