aanmelden
Orchestral Tools Patina
Onopvallend maar met een doorleefde emotionele klank
Merknieuws 01-05-2021
Gebutst en lichtelijk gammel staat ie in de woonkamer, maar hij klinkt geweldig. Dat is de piano die Orchestral Tools op de korrel neemt met hun Patina pianolibrary
door: Bart Groenlof

Bestaan er eigenlijk nog ongesampelde piano's? Vleugels in alle maten, gewichten, kleuren en materialen hebben we gehad, honky tonk piano's, prepared of vallend van de 12e etage? Been there, done that. Maar die onopvallende upright piano met een lange en emotionele historie en die warme intieme toon zie je zelden terug in pianolibraries. Orchestral Tools sampelde daarom voor hun serie Creative Soundpacks een upright met tonnen karakter zowel met vilten als standaard hamers, 8 articulaties en twee microfoonopstellingen onder de naam Patina. En die wordt niet alleen bespeeld middels de toetsen maar ook met plectrums, vingers en borstels voor een vleugje prepared piano-fx.

Orchestral Tools Patina is een 25GB grote 24 bit/48kHz library voor de gratis SINE player die als vst/au plug-in werkt onder Windows en macOS. Prijs: tijdelijk € 59,-.

meer informatie