aanmelden
Wat heeft een succesvol producer in zijn studio?
Muzieknieuws 28-02-2023
In een uiterst succesvolle carriere van zo’n 55 jaar, heb je wel het een en ander om je werkruimte te vullen. Jean-Michel Jarre leidt ons rond in zijn Parijse studio. ...meer »»
Van 14 tot en met 22 februari 2023
Muzieknieuws 14-02-2023
In Amsterdam en Rotterdam vinden de komende week benefietconcerten plaats om geld in te zamelen voor de Giro 555 actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. ...meer »»
Het geluid dat ze produceren blijkt ook verrassend plezierig
Muzieknieuws 09-01-2023
Palmer begeeft zich op het terrein van de (home)studiomonitors. Zijn ze − net als veel van Palmer’s producten − simpel maar doeltreffend, of valt er ook echt wat te beleven aan de Palme ...meer »»
Geluidstechnicus: boeman of boezemvriend? Muzikant: lastpost of inspirator?
Muzieknieuws 13-08-2022
Oproep: doe mee aan het onderzoek! We horen heel graag jouw live-ervaringen: Als muzikant: je ervaringen met geluidstechnici Als geluidstechnicus: je ervaringen met muzikanten ...meer »»
Open Dag op 23 januari 
Muzieknieuws 15-01-2022
Rock City Institute en Metal Factory in Eindhoven – onlangs opnieuw gekozen tot beste muzikantenopleidingen van Nederland – krijgen er een zusje bij: Music Production Lab.  ...meer »»
betere geluidskwaliteit en Dolby Atmos
Muzieknieuws 20-05-2021
Af en toe laait de discusie op over de compressiecodecs die gebruikt worden voor datareductie bij (streaming) muziekdiensten. Apple Music gaat binnenkort alle muziek 'lossless' streamen en belooft ook ...meer »»
Legendarische ontwerper van geluidsapparatuur overleden
Muzieknieuws 15-02-2021
Iedereen die iets met studioapparatuur heeft kent de naam Neve. De achternaam van de legendarische Rupert Neve stond en staat voor fantastische geluidskwaliteit en innovatief ontwerp ...meer »»
Believe in Music komt ervoor in de plaats
Muzieknieuws 11-08-2020
In juni meldde de NAMM, organisator van de NAMM show in Anaheim, Los Angeles, dat ze alles op alles zouden zetten de muziekbeurs doorgang te laten vinden. Gisteren berichtte directeur Joe Lamond dat h ...meer »»