aanmelden
Liverpool drumsticks
Drums & Percussion 19-01-2004
door: Joris Peeters
Een kleurrijke nieuwkomer op het stokkenfront is Liverpool, maar laat de naam je niet op een verkeerd been zetten, deze sticks vinden hun oorsprong in (het al even kleurrijke) Brazilië. Het gaat over een "pure" stokkenfabrikant en in de folder vind je dan ook een ruim assortiment van drumsticks, mallets, timbaal sticks, brushes, "Hot-Pop Rods", Cymbal/Timpani stokken en stokken voor xylofoon. De namen van de promotors van de Liverpool sticks doen niet echt een belletje rinkelen bij mij, maar veel zal wel te maken hebben met hun Zuid-Amerikaanse roots. We twijfelen zeker niet aan hun status, want iedereen weet dat er daarginds heel wat waanzinnig (drum)talent rondloopt!

 

ALGEMEEN

 

Voor drummers die eens wat anders willen en wie het showelement niet koud laat is er de Pro Liverpool Line in mooie rode kleurtjes.
De 5A uitvoeringen vallen wat zwaarder uit dan normaliter wordt aangetroffen bij bv. Vic Firth (5A: 14,5 mm diameter, 5B: 15,5 mm, beiden 40,5 cm lang) en Promark (5A: 14 mm diameter, 5B: 15 mm, beiden 40,5 cm lang). We meten 15,25 mm dikte bij de 5A en 15,60mm dikte bij de gekleurde 5As. Test dus de stokken even uit in de winkel alvorens je blindelings koopt, afgaand op het type. Persoonlijk bevallen de 5A versies me bv. het best, en dat terwijl ik gewoonlijk 5Bs zal hanteren. De sticks voelen uitermate gebalanceerd aan en het blijkt dus niet toevallig dat ze allen de markering "Balanced" dragen! Enkel de "Hot-Pop Rods" voelen me wat té eenzijdig gebalanceerd aan, met hun zware en dikke greep. Je vind echter ook de meer normale "Dowel" sticks met smallere greep terug in het assortiment.
Qua duurzaamheid zitten de geteste exemplaren in ieder geval goed: ze doorstonden probleemloos enkele intensieve live-gigs.
Voor de "zweethanden" onders ons is er de Pro Liverpool Premium Line met gripcoating: zeker uitproberen!

 

Alle stokken doorstaan de "roltest" op behoorlijke wijze. Met "roltest" bedoelen we het rollen van de stok op een perfect vlak oppervlak (bv. een glasplaat) om mogelijke kromming te constateren. Zoals gezegd: hier geen problemen.
Liverpool sticks zijn meer dan betaalbaar, een reden te meer om ze uit te proberen. Voor de Pro Liverpool 7A, 5A en 5B betaal je bv. slechts 6,00 Euro, terwijl dezelfde exemplaren in "Colour" uitvoering slechts 1 Euro duurder of 7,00 Euro kosten.
Verdere prijzen van de geteste exemplaren: Premium 7A, 5A en 5B: 12,00 Euro, Hot-Pop Rods: 16,00 Euro, Timbale Sticks: 7,00 Euro.

 

BESLUIT

 

Een nieuwe naam, en al direct een schot in de roos. De Liverpool sticks hebben me zeer aangenaam verrast. Je moet ze echt wel eens gaan bekijken en proberen.