aanmelden
Dancefair 2019 op 16 en 17 maart
Martin Garrix en vele anderen naar Jaarbeurs Utrecht
Muzieknieuws 16-03-2019
Op 16 en 17 maart 2019 is het weer Dancefair-tijd in Utrecht. In maar liefst 18 areas vinden workshops en masterclasses plaats. En er is een zinderende beursvloer met de nieuwste gear en software om uit te proberen. Het blokkenschema van het programma kun je als pdf downloaden met de link bovenin de linkerkolom.
door: Redactie

Het succesvolle concept van Dancefair: tal van workshops, clinics en panels met topartiesten en professionals uit de muziekindustrie. Twee dagen lang kun je je onderdompelen in alles wat met dj’ing en producing van doen heeft. Er is een enorm aantal professionals en platenmaatschappijen aanwezig, die je feedback geven en vragen beantwoorden in de speciaal ingerichte Demodrop.

Je komt op Dancefair van alles te weten over muziekproductie, het dj-vak, stage performance, hoe je je in de kijker kunt spelen bij labels, en hoe je een sterke fanbase opbouwt. Top-dj’s komen langs om je te vertellen over de ins en outs van hun productiemethodes. Opleidingen NPAC en Abbey Road Institute zijn er met praktische workshops en in diverse area’s kun je van alles opsteken over de businessaspecten van de muziek. We tippen een paar highlights uit het tweedaagse programma. 

Trouwens: kom ook even langs op stand 18: Interface! 

Highlights zaterdag 16 maart

Op de mainstage treden onder meer Alvaro en Maarten Vorwerk aan. De laatste doet zijn masterclass samen met topproducer Luca Pretolesi.

Later op de dag doet Pretolesi met John Christian een workshop over mixing en mastering en hij is de hele dag te vinden in de area van Studio DMI.

Allan Eshuijs van Vocal Kitchen leidt een seminar met Burak Veter en Curtis Richa.

Niels Broos en Kyteman doen een Moog-workshop.

En verder zijn er masterclasses van onder meer The Flexican, Frontliner, Paul Nolan, Drumcomplex, Pretty Pink en Jon Sine.

Merken als Pioneer, Focal, Adam, d&b, Native Instruments en Ableton hebben hun eigen area waar ze de hele dag door demo’s en masterclasses doen.
Bij Native Instruments zijn er deze dag workshops van Grzly Adams en NGHT DPRS.
Bij Ableton kun je masterclasses volgen van Pieter Gabriel, Klankveld, TV Noise en Bali Bandits.


Highlights zondag 17 maart

Dit is de dag van Martin Garrix. Ook al doet hij slechts een Q&A, toch bijzonder dat de nummer 1-dj van de wereld naar Dancefair komt.
Maar hij neemt dan ook zijn hele label mee. STMPD-artiesten Eauxmar, Bart B More, Loopers en CMCS doen workshops in de grootste zaal van de Dancefair.

Ook Spinnin’ heeft deze zondag een eigen zaal, met workshops van Mesto, Alpharock & André Ettema, Mike Mago, Deepend, Bolier, Mr Belt & Wezol en Mike Williams.

Verder zijn er masterclasses van onder meer Greg Dela, 50:Hertz, Envine, Hypnose & Retropect, Luca Rezza, Gerald Le Funk, Drumcomplex, Alex Preda, Paul Nolan, Jon Sine, Luca Pretolesi en Olav Basoski.

Merken als Pioneer, Focal, Adam, d&b, Native Instruments en Ableton hebben ook op de zondag hun eigen area waar ze de hele dag door demo’s en masterclasses doen.
Bij Native Instruments zijn er deze dag workshops van Grzly Adams en NGHT DPRS.
Bij Ableton kun je masterclasses volgen van Polynation, RetroVision, Trobi en onze ‘eigen’ Nadia Struiwigh.

Beursvloer
Naast het uitgebreide programma in de achttien area’s is er natuurlijk ook de gear expo. Alle belangrijke merken presenteren hun nieuwste producten; alles wat je nodig hebt voor je producties kun je hier hands-on uitproberen. Naast de hierboven genoemde merken met eigen area’s vind je op de beursvloer brands als Steinberg, Novation, Moog, Arturia, Roland, Boss, Korg, FL Studio, Audient, Devine, UltiMusician, Audionamix, Zoom, Focusrite, Eventide, Warm Audio, Studiologic, RME, SE Electronics, Reloop, Nowsonic, KRK, Kurzweil, Auralex, Bitwig, Allen & Heath en Apogee. Als retailer is Bax Music aanwezig.

16 & 17 maart, Jaarbeurs, Utrecht
volledig programma en tickets: www.dancefair.nl