aanmelden
DAP-Audio CORE Club
DJ Gear & VJ 25-07-2014
door:

4-CHANNEL DJ MIXER

 

Meer dan ooit tevoren, voeren merken in audio-apparatuur vandaag een strijd op leven en dood. Diegene die met een functie of een gadget kan komen waaraan de concurrentie niet gedacht heeft, wint. Natuurlijk is deze technologierace interessant voor DJ’s die alleen maar meer mogelijkheden krijgen. Loops, rolls, delays, enzovoort. Zowat alles is mogelijk… Maar tegen welke prijs? Samen met de mogelijkheden is ook de prijs de hoogte in gegaan. Een goede mengtafel had je tien jaar geleden voor gemiddeld €1000. Vandaag is dat soms het dubbele. En laten we ook niet vergeten dat sommige merken bij hun innovaties een belangrijk detail over het hoofd hebben gezien, namelijk: voldoen aan de fundamentele eisen van de DJ. Want naast extra functies om een sexy mix te maken, zijn geluidskwaliteit, mogelijkheden qua output, flexibele faders en nauwkeurigheid van de filters toch nog altijd het belangrijkste voor een DJ.
En net op dit punt slaat DAP-audio de nagel op de kop met de nieuwe CORE mixers. Die zijn verkrijgbaar in drie modellen: Scratch, Beat en Club (die laatste testen we vandaag). Ze zijn volledig gericht op de basisbehoefte van DJ’s: een goed toestel tegen een betaalbare prijs. Maar er is wel rekening gehouden met de realiteit van vandaag, dus kunnen ze gebruikt worden met verschillende bronnen. Naast de line-ingangen heeft de CORE Club ook een Bluetoothmodule die het mogelijk maakt om je tracks te mixen vanop bronnen die via wifi verbonden zijn. Erg veelbelovend voor een mixtafel die zich richt op alle DJ-types.
 


De CORE Club in detail

De CORE Club is een vereenvoudigde versie van de CORE-MIX 4 USB. Op het eerste zicht zijn het vooral zijn robuuste karakter en modern design die opvallen. Hij is gemaakt met hoogwaardige componenten voor optimale prestaties. De CORE Club heeft acht line-ingangen (4 x 2) en een microfooningang met talk-over in de linkerbovenhoek van de tafel. Hij heeft dus ruim voldoende ingangen om alle je DJ-apparatuur aan te sluiten.
Om het centrale deel van de mixer beter in het oog te laten springen, is elk kanaal voorzien van een nummer en een gekleurde band. Een detail dat zijn nut wel kan bewijzen in de vaak slecht verlichte DJ-booths van clubs. Elk kanaal heeft een regeling voor gain, bas, mids en treble, een voorbeluisterknop en een VU-meter.
Een ander belangrijk detail is dat de vier faders gescheiden zijn van de rest van de tafel. Dit vergemakkelijkt het onderhoud. De curve van de crossfader is instelbaar (van progressive tot cut) volgens de wensen en noden van de DJ van dienst. Wat de output betreft, heeft DAP-Audio deze mixer uitgerust met master-, cabine (booth)- en RCA-Rec uitgangen, en een +12 / -26 dB tooncontrole.
Technische specificaties
- Inputkanalen: 1 microfooningang, combo XLR/jac; 8 RCA line-ingangen; 1 bluetoothingang
- Uitgangskanalen: 1 RCA-Rec uitgang, 1 cabin uitgang, 1 ongebalanceerde masteruitgang, hoofdtelefoonaansluiting (jack, TRS)
- Kanaalequalizer: -26 dB / +12 db
- Equalizer van microfoon: -12 dB : +12 dB
- Frequentierespons: 20 Hz - 20 kHz
- Signaal/ruisverhouding van de microfoon: > 80 dB
- Sitgnaal/ruisverhouding line: > 85 dB
- Afmetingen: 247 x 331 x 84 (B X L X H)
- Voedingsingang: 15 V AC / 750 mA (adapter meegeleverd)
- Verbruik: 8,2 W
- Gewicht: 5 kg


Bluetoothfunctie

De CORE Club heeft een bluetoothmodule. Hierdoor kan je bronnen via wifi verbinden. Denk hierbij aan smartphones of tablets. Eén van de ingangen van de tafel kan gebruikt worden voor MP3. Deze functie is vooral handig omdat ze toelaat om de gevoeligheid van de MP3-speler aan te passen, en dus de niveaus van je smartphone of tablet aan te passen. Tracks kunnen rechtstreeks van het apparaat worden afgespeeld zonder signaalverlies. Deze goed doordachte functie weerspiegelt een duidelijke realiteit: de signaalkwaliteit van een cd is niet altijd dezelfde als die van een MP3 afgespeeld vanop een smartphone. Het is een originele optie die bij veel DJ’s in de smaak zal vallen. Het stelt ze immers in staat om een constante signaalkwaliteit te bieden, maar het vergemakkelijkt ook onvoorziene omstandigheden waarbij mensen vragen om een bepaald liedje te spelen dat de DJ enkel in zijn smartphone heeft zitten.

BUDGET

De CORE Club koste je €240 (incl. BTW). Waar vind je tegenwoordig nog een mixtafel met vier kanalen voor minder dan €250? En nog een goeie ook! Beginnende DJ’s die op zoek zijn naar een allround-tafel moeten bij de CORE Club zijn. Een goede tafel met alle basisfuncties en een onklopbare prijs!
 

CONCLUSIE

Dit toestel valt op door zijn eenvoud en efficiëntie. Los van enkele effecten als delay, biedt deze mixer alleen wat DJ’s echt zoeken. Ze zullen de geluidskwaliteit, de precisie van de filters en de uitgangsmogelijkheden weten te waarderen. De bluetoothfunctie zorgt voor een extra kruiding. De kwaliteit en flexibiliteit van de faders en crossfader is goed. Je kan je afvragen of ze bij hier bij het Scratch model misschien nog een extra inspanning hebben gedaan. Wij hadden dat model jammer genoeg niet ter beschikking voor een test, maar dat is iets voor binnenkort! Het ontbreken van een masteruitgang in jack is een klein minpuntje. Maar, daar ben je snel over als je de algemene prijs-kwaliteitverhouding in rekening brengt. Bravo, Dap Audio!