aanmelden
Drum Collective
Drums & Percussion 03-05-2004
door: Joris Peeters
Drum Collective is een nieuwe speler op de drum markt. Maar stellen dat het het om een "nieuwkomer" gaat is wellicht wat te eenvoudig.
Dit drummerk is immers ontstaan na ruim 72 jaar ervaring en samenwerking van de Nederlandse firma Weerts met vele internationale merken op het gebied van slagwerk en met tal van percussionisten.

 

DRUM COLLECTIVE

 

De slagwerken van Drum Collective worden vervaardigd in China, onder supervisie van Aad Schackmann, de huidige eigenaar van Weerts import export B.V. De Chinese vakmensen tonen zich, met behulp van een tolk, zeer leergierige en enthousiaste "vak idioten", die er alles aan doen om de wensen van de opdrachtgever te realiseren. De eindcontrole blijft uiteraard zeer belangrijk.
De voornaamste reden voor het opzetten van Drum Collective is eigenlijk zeer eenvoudig: de wens om een betaalbaar kwaliteits-product te fabriceren, waarbij de wensen van de gebruiker van dit product (de drummer!) centraal staan; Men wil dus zeker geen serieproducten afleveren, die door managers bedacht zijn, om die van oordeel waren dat daar wel geld mee te verdienen viel.

 

Als eerste komt Drum Collective o.a. met 8 verschillende typen maple slagwerken, van een uitzonderlijke prijs/ kwaliteit verhouding. De trommen zijn voorzien van white coated slagvellen met clear resonans ondervellen.
De bass drums zijn voorzien van een speciaal slagvel met een dempring, om een vette sound te produceren en de boventonen te controleren. Hun voorvel is geïnspireerd op dit van de beste big band drummer aller tijden: .Mr. "Buddy Rich". Het is voorzien van het aloude vintage schildje, waarin je je eigen naam of initialen kunt kleven.

 

De serie outfits bestaan uit 6 verschillende maple setups, zoals Bebop 18inch, Jazz sets met 20inch, Double floortom sets, Fusion 22" sets, Fusion 20" en 5-delig rock sets. Bassdrums zijn, uitgezonderd bij de Bebop en de Jazz kits, voorzien van een 18inch diepe bassdrum met 10 individuele bassdrum spanners. Alle sets worden geleverd met double brace stands en een luxe voetpedaal met dubelle ketting.

 

Drum Collective gaat ook het gehele gamma van PureSound opnemen.
Puresound maakt in de USA hand vervaardigde snarenmatjes van hoge kwaliteit. Een goed snarenmatje is van het grootste belang voor de sound van de snaredrum en kan vaak de sound van je oude snaredrum met 50 % verbeteren. Zp produceert Puresound o.a. passende snarentapijtjes van de allerhoogste kwaliteit voor bijna alle bekende merken vintage drums.

 

In de nabije toekomst zal de eerstvolgende aanwinst van Drum Collective bestaan uit praktische drumfoudralen en goede stokken en mallets, vervaardigd door bekende stokkenfabrikanten in de USA en Duitsland.
In de toekomst zal Drum Collective zich concentreren op alle denkbare (en realiseerbare) wensen van zowel de beginnende als de professionele drummer. Drum Collective staat dan ook open voor alle bruikbare suggesties en wensen van drummers.
Er wordt dan ook voortdurend gezocht naar die landen en fabrikanten, die de ideeën zo goed mogelijk qua prijs en vooral qua kwaliteit kunnen aanbieden. Een politiek die, zo lijkt het ons, alleen maar de drummer ten goede komt.
Voor meer info zie www.weerts.org.

 

FOTOS