aanmelden
Remo White Suede
Drums & Percussion 01-10-2014
door:

DRUMHEADS

 

Soms hoef je helemaal niet zo veel moeite te doen om een nieuw product te verzinnen. Bij Remo haalden ze het velmateriaal van de Smooth White vellen door het productieproces van de Suede vellen. Het resultaat? Remo’s White Suede.
De Smooth White vellen staan bekend om hun lekker stevige pets en hun grote stembereik. De Suede vellen blinken juist uit in het mid en laag. Op papier belooft dat dus heel wat voor de White Suedes. Vooralsnog zijn de vellen leverbaar in de enkellaags Ambassador-variant en de dubbellaags Emperor- variant.
 

SPECIFICATIES

• gemaakt van witte melinex-film
• oppervlak via speciaal procedé opgeruwd


White Suede Ambassador
• enkellaags vel, dikte 0,25mm
• verkrijgbaar van 6” tot en met 18”


White Suede Emperor
• dubbellaags vel, dikte samen 0,38mm
• verkrijgbaar van 6” tot en met 18”


Klank

Wat meteen opvalt als je de vellen uit de doos haalt, is dat ze van zichzelf al een vrij brede en lange toon hebben. Het verschil tussen een gewone Ambassador en een White Suede is, als je het vel bij de rand pakt en met je vinger aanslaat, duidelijk te horen. De toon van de White Suede is breder en warmer.
Zet het vel op een trommel, en je hoort ook dat je bij de minste velspanning al een mooie volronde toon krijgt. Het stembereik van de White Suedes is echt heel groot, al blinken ze wel uit in een lage tot middelhoge velspanning. Met het vel op standje biljartlaken klinken ze ook nog prima, maar ze raken dan wel veel van hun onderscheidende karakter kwijt.
De White Suede Ambassadors klinken laag gestemd ontzettend breed en vol. Ze hebben een mooi gecontroleerde toon die behoorlijk transparant is. Ondanks de warme sound zijn ze dus niet wollig. Als je hoger stemt, wordt niet alleen de toon hoger, maar ook de toonduur al snel wat korter. De White Suede Ambassadors hebben de spetterende aanslag van de gewone Smooth White vellen helemaal behouden, en dat geeft de klank nog net even wat extra karakter. Vooral bij een wat meer jazzy stemming is de aanslag in combinatie met de gefocuste klank en het warme mid helemaal in balans.
De White Suede Emperor is voller en ronder dan de Ambassador en heeft daardoor een wat buikiger klank. Laag gestemd geeft hij een mooie blaf die transparanter is en meer ademt dan de gecoate of de transparante Emperor. In vergelijking met de gewone Suede Emperor is de White Suede minder wollig en door de stevige aanslag ook wat pittiger.
 

Resonans
De White Suede Ambassador doet het niet alleen goed als slagvel; je kunt hem ook prima als resonansvel gebruiken. In combinatie met de White Suede Emperor wordt de klank wat meer homogeen. De sustain is iets meer in balans, en alle frequenties liggen nu op een lijn. Met de White Suede Ambassadors boven en onder krijg je echt een heerlijk luchtige en stevige sound met een prachtige attack en een mooie beheerste sustain. Zeker bij hoge stemmingen komt dat heel goed uit de verf.

 

 

Budget

Voor de White Suede Ambassador vellen betaal je tussen de €14 (voor de 6”) en €25,20 (voor de 18”). Voor de White Suede Emperor vellen betaal je hetzelfde: die prijzen liggen ook tussen de €14 (6”) en € 25,20 (18”).

 

BESLUIT

Soms pakt een simpel idee heel goed uit, en in het geval van de White Suedes is dat zeker het geval. De vellen hebben een sound die Remo nog niet in zijn arsenaal had. Het is een combinatie van klanken die los van elkaar wel te vinden waren, maar nog niet in een enkel vel. Het stembereik is groot, de vellen zijn goed slijtvast en de klank is modern, warm en punchy.

 

 

Copyright: Dennix Boxem - Slagwerkkrant - www.slagwerkkrant.nl